Over mij

Over mijn werkgeschiedenis

Uit idealisme ben ik ooit psychologie gaan studeren, want ik wilde de wereld graag een beetje mooier maken. De keuze voor internationaal recht om de honger en de oorlog de wereld uit te krijgen heb ik laten varen. Daar ben ik toch iets te ongeduldig voor. Ik dacht bij psychologie help ik mensen één voor één.

Lange tijd heb ik bij een grote instelling gewerkt waar ik diverse soorten problematiek heb behandeld. Sinds 2017 ben ik gaan ZZP’en. Gelukkig kwam in 2020 de – wat mij betreft – mooiste doelgroep van Psyche en Zwangerschap op mijn pad.

Ik ben cognitief gedragstherapeut. Verder heb ik me wat bekwaamd in de affectfobie therapie, schematherapie, acceptance and commitment therapy en EMDR. Bij deze laatste stromingen/techniek ben ik niet meer voor ”alle strepen” gegaan. Mocht je een “hard core behandeling” zoeken volgens één van die methodieken dan ben je bij mij niet aan het juiste adres.

Mocht je iemand zoeken die met hart en reflectie met je aan de slag gaat, die uit meerdere vaatjes kan tappen, handvatten aanreikt daar waar kan en anders met je zoekt naar hoe kan ik aanvaarden en verdragen, dan ben ik misschien een fijne match.

Hanneke Dongelmans

Waar en wanneer werk ik?

Op maandag de hele dag en op de dinsdag- en donderdagochtend werk ik in de fijne Oosterpark praktijk. Zie ook: https://www.oosterparkpraktijk.nl/over-ons/

Omdat ik me graag met mijn vak bezig houd en niet met alle ingewikkeldheden rondom contracten met zorgverzekeraars heb ik me aan gesloten bij stichting 1np.

Zie ook: https://www.1np.nl/vind-een-behandelaar/behandelaar/-/wcl/F4C0fwDbBsu2/userid/4664124

Deze cursus is tot stand gekomen dankzij

De volgende boeken:

“Een baby erbij en samen gelukkig blijven” van Gerda Brouwer en Susanne Donders;

“Het moederbrein” van Melissa Hogenboom;

“Eerste hulp bij hechting” van Paulien Kuipers;

“Het boek waarvan je wilde dat je ouders het hadden gelezen (en je kinderen blij zijn dat jij het nu doet)” van Philippa Perry.

Verschillende webinars via Infant Mental Health Nederland.

De volgende personen:

mijn ouders, zonder hen was ik nooit geworden wie ik ben;

Onno Ditewig, mijn man, De Liefde van mijn leven en mijn kinderen, de leukste spiegels om in te kijken;

Alette Hansen, van alle supervisoren kun je iets leren, maar van haar heb ik ons mooie vak echt geleerd;

Sjef Peeters en Frieda Aelen, mijn leertherapeuten, zonder hen zou ik mezelf nooit zo goed hebben leren kennen en zou mijn leven nooit zo licht zijn geweest;

Heleen Hilgers, lactatiekundige, wat zag ze mij en mijn kinderen goed en wat heeft ze ons goed geholpen in de moeilijkste periode van mijn leven;

Merith Cohen de Lara oprichtster van Psyche en Zwangerschap en alle bevlogen collega’s van Psyche en Zwangerschap, wat geven zij veel kennis en inspiratie;

Ingrid en Sophie, voor hun tijd en bereidheid om hun persoonlijke verhaal te vertellen.